ГоловнаПолітика

Типове російське шахрайство, - Подоляк про переговори Путіна з африканською делегацією

Він нагадав, що саме Росія є агресором та порушує Статут ООН.

Типове російське шахрайство, - Подоляк про переговори Путіна з африканською делегацією
Михайло Подоляк
Фото: Скріншот відео

В Офісі Президента України відреагували на зустріч очільника Кремля Путіна з африканською делегацією, яка перед цим була з візитом у Києві.

Про це повідомив у Twitter радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

"Типове російське... шахрайство. Військовий злочинець, який перебуває в міжнародному розшуку і має ордер на арешт, скаржиться африканським лідерам, що він діє виключно в рамках Статуту ООН", - написав він.

Подоляк підкреслив, що саме Росія є агресором та порушує Статут ООН, вдершись в Україну, окупувавши її території, вбиваючи, катуючи та депортуючи людей.

Крім того, згадуючи поразки російських окупантів, радник голови ОП також нагадав про терористичний акт росіян, які підірвали Каховську ГЕС.

Нагадаємо, що 16 червня президенти ПАР, Замбії, Сенегалу, прем'єр Єгипту та інші урядовці країн Африки відвідали Київ та зустрілися з главою держави Володимиром Зеленським. Після України лідери африканських країн поїхали до Росії, де зустрілися з російським диктатором Володимиром Путіним.

Раніше шість африканських лідерів запропонували Україні погодитися на початок мирних переговорів із Росією, навіть якщо війська РФ залишаються на її території.

Як йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), Кремль використовуватиме риторику африканських лідерів для уповільнення західної допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram