ГоловнаПолітика

Пункт пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею відкрили для транспорту

Рішення Кабміну вдалося виконати майже через місяць після його прийняття.

Пункт пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею відкрили для транспорту
Фото: EPA/UPG

У ніч на 16 червня Прикордонна варта Республіки Польща заявила про відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску "Медика". Цієї ж ночі Держприкордонслужба України забезпечила можливість пропуску легкового та вантажного транспорту в пункті пропуску "Шегині" навпроти "Медики", йдеться на сайті Держприкордонслужби України.

На ранок вівторка на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску для автомобільного сполучення: "Краковець – Корчова", "Рава-Руська – Гребенне", "Ягодин – Дорогуськ" і "Шегині – Медика".

Пішохідне сполучення здійснюється тільки в пункті пропуску "Шегині – Медика", де з початку червня відзначається зростання пасажиропотоку і скупчення людей перед польським пунктом пропуску через тривалі контрольні і санітарні заходи. "У зв'язку з цим Держприкордонслужба ініціює й забезпечує заходи для розширення можливостей та покращення умов перетину громадянами кордону з Польщею", – йдеться в повідомленні.

Уряд України прийняв рішення про відновлення пропуску в "Шегинях" ще 20 травня. Загалом цим рішенням Кабінет Міністрів України відновив роботу шести пунктів пропуску на кордоні з Польщею, двох – зі Словаччиною, чотирьох – з Угорщиною, семи – з Румунією, 46 – з Молдовою та одного – для морського сполучення.

Згідно з цим рішенням, Держприкордонслужба України готова почати здійснення пропускних операцій в автомобільних пунктах пропуску "Смільниця – Кросценко", "Угринів – Долгобичів", "Грушів – Будомеж" та "Устилуг – Зосин" відразу, як тільки суміжна сторона відновить пропуск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram