ГоловнаПолітика

Мангер не прийде на суд у справі Гандзюк 15 червня через "погіршення здоров'я"

Лікарі надали поліції довідку, що його не можна транспортувати.

Мангер не прийде на суд у справі Гандзюк 15 червня через "погіршення здоров'я"
Владислав Мангер
Фото: LB.ua

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, підозрюваний у причетності до вбивства Катерини Гандзюк, не прийде на судове засідання 15 червня через "погіршення стану здоров'я". Про це виданню УНН повідомив його адвокат Дмитро Ільченко.

"Сьогодні відбулася така процедура, як вручення постанови про привід. Співробітники поліції зачитали Владиславу Мангеру рішення, згідно з яким він повинен з'явитися в суді завтра. Однак Мангер повідомив, що перебуває на лікуванні, після чого співробітники поліції звернулися до лікарів, які надали довідку про те, що Мангера зараз не можна транспортувати у зв'язку з погіршенням його стану здоров'я", - сказав Ільченко.

За його словами, оскільки зараз неможливо здійснити транспортування його клієнта, був здійснений відповідний акт і надісланий до Києва.

"Завтра в Києві Мангера не буде, його доставка в Київ відбуватися не буде ... Ми надали відповідну заяву до суду про те, що щойно лікарі дозволять йому пересуватися, він відразу повідомить про це суд і буде готовий приїхати на будь-яке судове засідання. Прогноз - лікарі кажуть, що якщо не буде нових ускладнень, за тиждень ситуація повинна вирішитись. Ніхто не збирається ухилятися від суду", - повідомив адвокат, не уточнивши, на що саме хворіє його клієнт.

Напередодні активісти заявили, що Мангер намагається ухилитися від суду. Його автомобіль помітили біля Херсонського кардіологічного диспансеру. Фото опублікував паблік "Хто замовив Катю Гандзюк".

Фото: facebook.com/gandziukgate

Нагадаємо, раніше суд схвалив примусовий привід Мангера на засідання щодо обрання запобіжного заходу у справі Гандзнюк. Засідання заплановане на 15 червня.

Досудове розслідування СБУ вважає Мангера підозрюваним замовником нападу на Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що він за попередньою змовою з помічником-консультантом депутата Херсонської облради Олексієм Левіним організував завдання тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram