ГоловнаПолітика

Аваков анонсував новий контракт на вертольоти для МВС

Техніка буде призначена для системи ДСНС.

Аваков анонсував новий контракт на вертольоти для МВС
Фото: airwar.ru

Уряд України і підприємство "Мотор Січ" працюють над великим контрактом, повідомив сьогодні, 12 червня, під час поїздки у Запоріжжя міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Великий договір між АТ "Мотор Січ" і урядом щодо літальних апаратів. Сподіваюся, ми повинні зробити цей контракт дуже скоро", - цитує Авакова "Укрінформ".

У коментарі агентству президент "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підтвердив, що мова йде про вертольоти.

"У Міністерстві внутрішніх справ є служба НС, в обов'язок якої входить порятунок людей, участь у гасінні пожеж. Таку техніку ми робимо і сертифікували. Ми про це давно говоримо, його помічники до нас приїжджають і сподіваюся, що ми укладемо контракт. Наші вертольоти гасять пожежі у Малайзії, у В'єтнамі, Індонезії, Португалії, а в Україні поки гасять пожежі вертольоти Міністерства оборони. У ДСНС така техніка потрібна і сподіваюся, що найближчим часом вона у них з'явиться, ми готові її робити", - зазначив Богуслаєв.

Нагадаємо, що у липні 2018 року МВС підписало контракт з французьким виробником Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Airbus поставить для МВС 21 вертоліт H225, 24 вертольоти H125 і 10 вертольотів H145 (вісім у компонуванні з п'яти лопатей, два - з чотирьох).

Пока что поставлены только семь вертолетов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram