ГоловнаПолітика

ФСБ опублікувала відео затримання і допиту схопленого в Криму українського військового

Солдат нібито сам перейшов через адмінкордон на окуповану територію.

Федеральна служба безпеки Росії опублікувала відео затримання і допиту схопленого в Криму українського військового Євгена Добринського.

На оприлюднених кадрах видно, як він іде по залізничних коліях, хитаючись і розмахуючи руками. Потім він сідає на рейки, а згодом його відводять під руки російські військові.

Фото: ФСБ РФ

"По дамбі я добровільно пішов, моя була ініціатива", - розповів військовий на допиті у ФСБ, фрагмент якого опубліковано в цьому ролику.

Він зізнався, що перебував у стані алкогольного сп'яніння, а при ньому були "якісь наркотичні засоби, на кшталт конопель". За його словами, наркотики йому дали "місцеві", з якими він випивав.

Фото: ФСБ РФ

При цьому командування Десантно-штурмових військ заявило, що це відео було сфабриковано.

"Під час постановки відео (опубліковано через кілька днів) режисери ФСБ не врахували важливі деталі, які свідчать про його недостовірність. За головний убір форми одягу в цьому підрозділі визначена панама річкова, а не кашкет польовий, який наділи військовослужбовцю. Також не враховано час доби і погодні умови, під час яких «зник» військовий, а це близько о пів на п'яту ранку", - сказано в заяві командування.

"На жаль, у цій ситуації старший солдат Євген Добринський став маріонеткою в інформаційній війні, яку веде російський агресор", - заявили військові.

Нагадаємо, Добринський перебував на одному з військових об'єктів приблизно за тисячу метрів від окупованого Росією півострова Крим.

Зброя і амуніція військовослужбовця залишилися на місці, а сам він зник.

Командування Збройних сил України заявило, що військового викрали, а неподалік від спостережного поста було виявлено сліди боротьби з невідомими особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram