ГоловнаПолітика

Степанов звинуватив нардепку Стефанишину в спробі зірвати співбесіди з кандидатами на посаду голови НСЗУ

За словами міністра, депутатка хотіла вести пряму трансляцію.

Степанов звинуватив нардепку Стефанишину в спробі зірвати співбесіди з кандидатами на посаду голови НСЗУ
Фото: facebook.com/moz.ukr

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що не зміг провести співбесіди з усіма учасниками конкурсу на посаду голови Національної служби здоров'я "через бажання депутатки, яка представляє певну політичну силу, зірвати співбесіди".

Про це він заявив на брифінгу.

"Учора в рамках конкурсу на посаду голови НСЗУ я проводив співбесіди з усіма допущеними кандидатами ... Звичайно ж це відбувалося в рамках закону, максимально прозоро. Всі без винятку співбесіди записувалися на відео, щоб усі могли подивитися, як саме відбувався (відбір, - ред.) і чому саме той чи інший кандидат переміг і з ним буде підписано контракт", - розповів Степанов.

Він також зазначив, що голова НСЗУ в рамках цього відбору буде призначений на час дії карантину. Потім упродовж двох місяців потрібно буде провести конкурс у рамках законодавства і призначити керівника.

"Але сталася несподіванка - одна з народних депутаток, яка представляє певну політичну силу, виявила бажання, як я розумію, просто зірвати ці співбесіди. Така алогічна і незрозуміла для мене поведінка на всі мої прохання заспокоїтися і знімати (на відео, - ред.) все, що ви хочете ... Але їй дуже хотілося шоу ... Це відбувалося з однієї причини - я для них дуже незручний міністр, який не покриватиме їх за все, що вони тут натворили... ", - розповів голова МОЗ.

За словами Степанова, співбесіди були зірвані.

"Я їх сьогодні-завтра завершу, і буде внесено відповідну кандидатуру на засідання уряду, де її затвердять", - запевнив він.

Як повідомляли, співбесіди проводили 2 червня. У них було заявлено участь дев'ятьох кандидатів. Станом на вечір вівторка співбесіди відбулися з шістьма з них. Степанов проводив співбесіди в Міністерстві охорони здоров'я за допомогою платформи ZOOM. Під час співбесіди депутатка Ольга Стефанишина ("Голос") і Лада Булах ("Слуга народу") спробували пройти в будівлю і провести трансляцію співбесід. Прямої трансляції співбесід не було.

Нагадаємо, в січні 2020 року було проведено конкурс на посаду голови НСЗУ, фіналістами якого стали т.в.о. НСЗУ Оксана Мовчан, заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, голова одного з департаментів НСЗУ Андрій Віленський. Після співбесіди з Комісією з питань вищого корпусу держслужби вони повинні були пройти співбесіду з міністром охорони здоров'я. 20 травня Степанов заявив, що відхилив усі кандидатури.

22 травня Кабмін оголосив новий конкурс, термін подачі документів тривав до 27 травня. 2 червня Степанов заявив, що проведе впродовж дня співбесіди з кандидатами, яких відібрала кадрова служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram