ГоловнаПолітика

Корнієнко: у внутрішньопартійних праймеріз "Слуги народу" на кандидати в мери Києва візьмуть участь 4-6 осіб

Серед них і - Качура, Тищенко і Дубінський.

Корнієнко: у внутрішньопартійних праймеріз "Слуги народу" на кандидати в мери Києва візьмуть участь 4-6 осіб
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Від чотирьох до шести кандидатів у мери Києва братимуть участь у партійних праймеріз «Слуги народу», повідомив заступник голови фракції «СН» Олександр Корнієнко, пише «Інтерфакс-Україна».

Серед них і Олександр Ткаченко, якого фракція майже одноголосно підтримала для призначення міністром культури. За словами Корнієнка, Ткаченко «поки не заявляв про самовідвід цього процесу».

«Зараз бажаючих четверо – Ткаченко, Тищенко, Дубінський і Качура», – сказав Корнієнко.

Він пояснив, що два-три «найбільш потенційних можливих претендентів» будуть розмовляти з президентом, який далі визначить, кому партія могла б довірити цю можливість.

«А партія, думаю, сприйме думку президента, поки що альтернативних ситуацій не було», – повідомив Олександр Корнієнко.

Заступник голови фракції зазначив, що бажання стати мером столиці нардепа Олександра Качури стало несподіваним.

«Олександр Качура – це була така несподіванка, це був якби кіт у мішку в цьому процесі. Ми до останнього не розуміли його плани на життя – у плані того, що депутат розвиває якусь фантастичну медіаактивність, ну й що далі? Виявилося, що далі – мер Києва», – сказав Корнієнко.

Він додав, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який раніше заявив про свою можливу участь у виборах мера Києва, теоретично може брати участь у праймеріз.

«Як потенційний кандидат він може розглядатися. Він не порушує ті критерії, які в нас є, вони не сильно формалізовані, але їх розуміють усі, хто зараз причетний до виборчого процесу», – зазначив Корнієнко.

За словами Корнієнка, у Ляшка «досить високий рівень довіри, високий рівень впізнаваності», у нього «відсутні історії політичного негативного досвіду й політичного минулого, він професіонал» у своїй справі.

Нагадаємо, що раніше народні депутати Олександр Дубінський, Олександр Качура й Олександр Ткаченко заявили, що братимуть участь у праймеріз «Слуги народу», які визначать кандидата від партії в мери Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram