ГоловнаПолітика

У Раді відкрили балкон для преси

Доступ операторів і фотографів обмежений до 30 осіб одночасно.

Фото: Ірина Кармелюк
У Верховній Раді відкрили доступ до балкона для преси, який було закрито під час карантину через коронавірус.

Доступ операторів і фотокореспондентів обмежений до 30 осіб. Про це повідомили в пресслужбі Верховної Ради України, передає кореспондент LB.ua.

"Верховна Рада вже відкрила балкон для представників ЗМІ. До 30 телеоператорів і фотокореспондентів мають можливість працювати в ложі преси сесійної зали. Сподіваємося, це піде на користь парламенту - висвітлення роботи буде якісним, об'єктивним і професійним", - написала на сторінці в FB керівниця Апарату пресслужби Ірина Кармелюк. 

Фото: Ірина Кармелюк
Фото: Ірина Кармелюк

Доступ журналістів поки що залишається обмеженим пресцентром на 3-му поверсі парламенту. Кулуари для спілкування з депутатами залишаються закритими для ЗМІ.

Фото: Ірина Кармелюк

Нагадаємо, що в березні через карантин Рада ввела нові правила для ЗМІ: не більш ніж один журналіст від видання або одна знімальна група від телеканалу. Також для представників ЗМІ ввели температурний скринінг.

Після послаблення карантинних обмежень повідомляли, що журналістів пускатимуть у ложу преси Ради з 2 червня з дотриманням санітарних норм.

28 травня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження "Про додаткові заходи щодо запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби" від 12 березня 2020 року, №151. Згідно з розпорядженням, оператори і фотокореспонденти допускаються в ложу преси на балконі дотримуючись черги. При цьому кількість не повинна перевищувати 30 осіб. Від одного ЗМІ може працювати один оператор або фотокореспондент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram