ГоловнаПолітика

Зеленський заявив про новий рівень відносин між Україною і Туреччиною

Президенти зустрічалися в Києві на початку лютого.

Зеленський заявив про новий рівень відносин між Україною і Туреччиною
Зеленский и Эрдоган
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зазначає, що відносини між Україною і Туреччиною мають значний потенціал для розвитку і вже зараз вийшли на новий рівень.

Про це він розповів в інтерв'ю турецькому телеканалу ТРТ, повідомляє пресслужба президента.

"З президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують добрі стосунки. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив позицію Туреччини стосовно територіальної цілісності і суверенітету України.

"З президентом Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку і Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, який межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали в контрольовані Україною регіони. Ми побудуємо будинки і готелі і реалізуємо різні інфраструктурні проєкти для кримських татар. Ми побудували КПВВ ... Я хочу, щоб кримські татари і кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх", - пояснив Зеленський.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на початку лютого відвідав Київ для зустрічі з владою і бере участь в Українсько-турецькому бізнес-форумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram