ГоловнаПолітика

Новий голова МЗС Канади приїхав в Україну і зустрівся із Зеленським

Сторони обговорили ситуацію на Донбасі, а також питання інвестицій і перебіг реформ.

Новий голова МЗС Канади приїхав в Україну і зустрівся із Зеленським
Владимир Зеленский и Франсуа-Филипп Шампань
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з новим міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіппом Шампанем, який перебуває в Києві з візитом.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зеленський подякував Канаді й особисто прем'єр-міністрові Джастіну Трюдо за підтримку, яку офіційна Оттава надає Україні.

"Є багато країн, з якими в України дружні відносини, але з Канадою вони насправді особливі. Існує чимало програм підтримки України Канадою: це і програма реформ, і реабілітація ветеранів - за все це ми вам дуже вдячні", - підкреслив президент.

Відзначають, що Зеленський і Шампань детально обговорили розслідування авіакатастрофи українського літака в Ірані. Йшлося про компенсацію родичам загиблих, повне розслідування трагедії і вивчення "чорних скриньок".

"Україна повністю відкрита в цьому питанні. І у разі необхідності готова співпрацювати з міжнародними партнерами для повного отримання інформації з "чорних скриньок"", - зазначив Зеленський.

Сторони також обговорили перебіг реформ в Україні. Шампань висловив задоволення їх високим темпом. Окремо обговорили питання інвестицій.

"З економічної точки зору інфраструктура - наш пріоритет. Нам потрібно «зшити» країну, тому ми запрошуємо канадських інвесторів. Ми будемо спрощувати систему інвестування, комунікацій, захищати права, щоб створювати в Україні якісну інфраструктуру і робочі місця", - підкреслив Зеленський. Він також розповів про концесійні проєкти, велику приватизацію і реформування правової системи.

Президент також поінформував канадську делегацію про ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, Шампань наприкінці 2019 року став міністром закордонних справ Канади замість Христі Фріланд.

Член правлячої ліберальної партії, Шампань з 2015 року був членом канадського парламенту від одного з округів у Квебеку. У 2017-2018 роках очолював міністерство міжнародної торгівлі, а до приходу в МЗС керував міністерством інфраструктури та громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram