ГоловнаПолітика

Ексначальнику слідчого управління ГПУ Щербині дозволили зняти електронний браслет

Суд зобов'язав його прибувати до слідчого на першу вимогу і не відлучатися з Києва без дозволу.

Ексначальнику слідчого управління ГПУ Щербині дозволили зняти електронний браслет
Фото: argument.ua

Вищий антикорупційний суд скасував колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігорю Щербині зобов'язання носити електронний браслет.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на матеріали суду.

Зазначається, що 27 лютого суд продовжив термін дії покладених на Щербину обов'язків, а саме: прибувати до слідчого, прокурора та до суду на першу вимогу; не відлучатися з Києва без дозволу слідчого, прокурора чи суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування з іншим підозрюваним та свідками у справі, а також посадовими особами ДБР; здати на зберігання паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Термін дії обов'язків продовжено до 27 квітня включно.

Нагадаємо, 3 грудня 2019 року Національне антикорупційне бюро повідомило Щербині про підозру у вимаганні $150 тис. хабара за закриття справи Держбюро розслідувань. Щербину і його знайомого затримали після отримання ними першої частини суми в розмірі $75 тис.

Президент Володимир Зеленський назвав затриманого Щербину правою рукою директора ДБР Романа Труби. Щербина був начальником Головного слідчого управління ГПУ в 2014-2015 роках. У той період Труба був його заступником в управлінні ГПУ і працював під керівництвом Щербини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram