ГоловнаПолітика

МЗС засудило поїздку делегації муніципалітетів Сицилії в окупований Крим

"Відвідування тимчасово окупованого Криму має на меті догодити Росії-агресору".

МЗС засудило поїздку делегації муніципалітетів Сицилії в окупований Крим
Фото: uk.wikipedia.org

Міністерство закордонних справ України засуджує поїздку делегації муніципалітетів Сицилії на територію тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС.

Зазначається, що зазначена поїздка є відвертим порушенням законодавства України та норм міжнародного права і підриває суверенітет і територіальну цілісність України.

"Відвідування тимчасово окупованого Криму сицилійською делегацією має на меті догодити Росії-агресору в її протиправних діях і не відповідає політиці невизнання Європейським Союзом, співзасновником якого є Італія", - наголосили в МЗС.

Також зазначається, що під час недавнього візиту президента України Володимира Зеленського до Рима італійські лідери вкотре на вищому рівні підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

МЗС наголошує на необхідності дотримання всіма іноземними громадянами чинного порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію України.

"Вкотре наголошуємо на неминучій правовій відповідальності за це порушення. Наголошуємо: будь-які контакти або співпраця з російською окупаційною адміністрацією в Криму не визнаються міжнародною спільнотою і тому не мають юридичної сили", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 2 березня делегація з Італії, представлена низкою муніципалітетів Сицилії, відвідала анексований Крим з "ознайомлювальним візитом".

Раніше МЗС засудило незаконну поїздку німецьких політиків на окупований Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram