ГоловнаПолітика

Кабмін погодив зміну керівника "Центренерго"

ФДМ пропонує призначити в.о. гендиректора Олександра Корчинського.

Кабмін погодив зміну керівника "Центренерго"
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів погодився з пропозицією Фонду держмайна про призначення ексгендиректора компанії "Технова" (Чернігівська ТЕЦ) Олександра Корчинського виконувачем обов'язків генерального директора ПАТ "Центренерго".

Відповідне розпорядження Кабміну №205 від 26 лютого оприлюднено на сайті уряду в середу, 4 березня, передає Інтерфакс-Україна.

Водночас окружний адміністративний суд Києва 28 лютого заборонив Фонду держмайна вчиняти дії, спрямовані на зміну членів дирекції ПАТ "Центренерго", зокрема в.о. гендиректора компанії Володимира Потапенка, та вносити відповідні зміни до Держреєстру.

Позивачем виступив один з двох членів наглядової ради "Центренерго", які були призначені 6 листопада минулого року акціонером компанії Ярославом Громком. Згідно з даними компанії, йдеться або про Михайла Горбана, або про Михайла Столітнього - обидва на той момент працювали в націоналізованому Приватбанку юрисконсультами.

Член наглядової ради у своєму позові вказав, що повноваження змінювати гендиректора "Центренерго" і дирекцію (за поданням гендиректора) згідно зі статутом належать виключно наглядовій раді, і суд погодився з його доводами.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, який пішов 4 березня у відставку, 26 лютого заявив про погоджене урядом рішення змінити керівника "Центренерго", а пізніше підтвердив свій намір домогтися виконання цього рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram