ГоловнаПолітика

"Голос" здійснив демарш під час голосування за склад Кабміну

Депутати фракції покинули залу засідання.

Фото: Макс Требухов

Фракція "Голос" у Верховній Раді пішла із засідання парламенту перед затвердженням складу уряду Дениса Шмигаля.

Про це з трибуни заявила депутат фракції Олександра Устінова.

"Фракція "Голос" не буде далі брати участі у цьому засіданні... і не підтримуватиме цей цирк і формування "уряду Януковича". І я прошу кожного, хто сьогодні голосуватиме за цей уряд, тридцять разів подумати, чи готові ви голосувати за такі "нові" обличчя", - сказала вона.

Устінова також висловила обурення відсутністю кандидатур на низку посад. Вона також звинуватила частину запропонованих кандидатів у міністри в тому, що вони працювали в держорганах за часів колишнього президента Віктора Януковича, зокрема ексміністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

"Нам намагаються продати як нове обличчя нового міністра охорони здоров'я, який вже був міністром охорони здоров'я в часи Януковича, нам намагаються розповісти, що нове обличчя - пан Гутцайт, якого ви вигнали зі списку, який у вас йшов 81 номером, бо був занадто "зашквареним", тому що у нього бізнес у Росії, його бізнес-партнери - це люди, які воюють у російській армії... Пан Уманський свого часу підписав 79 млн гривень, які були передані компанії Саші Януковича, які потім були виведені, а повинні були піти на будівництво "Охматдиту"... У нас міністр соцполітики - це людина, яку призначав Віктор Янукович на посаду голови служби зайнятості", - сказала Устінова.

Вона також заявила, що соромно голосувати за міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після справи Шеремета.

Після цього депутати покинули залу парламенту.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, в середу Рада ухвалила відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука і призначила головою уряду Дениса Шмигаля. Також був затверджений новий склад Кабміну.

Раніше лідер "Голосу" Святослав Вакарчук заявив, що його партія не голосуватиме за склад уряду. А під час обговорення кандидатури нового прем'єра депутат "Голосу" Юлія Клименко заявила, що, по суті, голосування списком є голосуванням за "кота в мішку", оскільки депутати не можуть ставити запитання кандидату на посаду міністра. Після цього вона подарувала Шмигалю мішок з іграшковими котами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram