ГоловнаПолітика

"Голос" не підтримує висловлення недовіри Рябошапці

"Голос" вважає, що ініціатива відставки Рябошапки - політична розправа.

"Голос" не підтримує висловлення недовіри Рябошапці
Фото: Макс Требухов

Фракція партії "Голос" у Верховній Раді не має наміру підтримувати висловлення недовіри генеральному прокурору Русланові Рябошапці. Про це журналістам повідомив депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин.

"У жодному разі партія "Голос" не підтримуватиме відставку пана Рябошапки. У нас надзвичайно велика кількість питань до нього, але та аргументація, яка наводиться в поданні, чітко показує, що це політична розправа", - заявив Юрчишин.

Депутат охарактеризував проєкт постанови як політичний і непрофесійний, а також зазначив, що це спроби олігархів звільнити Рябошапку.

Тим часом депутат від "Європейської Солідарності" Олег Синютка сказав журналістам, що фракція ще буде проводити консультації з цього питання.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності відправив у Раду постанову про недовіру Рябошапці. Також у "Слузі народу" заявляють, що за відставку генпрокурора є необхідна кількість голосів і зібрано 227 підписів.

Зі свого боку лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що "останньою краплею" для звільнення Рябошапки стало непідписання підозри панові Порошенку. Тому що все готово до підписання підозри, але ніхто нічого не робить.

Сам Рябошапка заявив, що претензії до його роботи виникли через політику. Генпрокурор упевнений, що його відставка вигідна корумпованим топчиновникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram