ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Держдеп оприлюднити листування про Україну

На публікацію документів суд дав 30 днів.

Суд зобов'язав Держдеп оприлюднити листування про Україну
Рудольф Джулиани
Фото: EPA/UPG

Федеральний суд США зобов'язав Державний департамент протягом 30 днів оприлюднити записи переговорів і листування посадових осіб щодо України.

Про це повідомляє CNN.

"Федеральний суддя в середу дав Державному департаменту 30 днів на публікацію документів, пов'язаних з Україною, включаючи спілкування між держсекретарем Майком Помпео і особистим адвокатом президента Дональда Трампа Руді Джуліані", - йдеться в повідомленні.

Позов, поданий спостережною організацією American Oversight, вимагає оприлюднити листування американських дипломатів з Джуліані стосовно ймовірного тиску на уряд України, а також записи, пов'язані з відкликанням посла США в Україні Марі Йованович.

Раніше Джуліані оприлюднив частину свого листування зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

У вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмова Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може зашкодити США.

Після скандалу навколо розмови Трампа із Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через гаданий тиск на президента України.

Джуліані відмовився давати свідчення в розслідуванні про імпічмент Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram