ГоловнаПолітика

Нардепи від "Слуги народу" погодилися свідчити у справі про хабарництво

Бажання бути допитаними виявили вже п'ять осіб.

Нардепи від "Слуги народу" погодилися свідчити у справі про хабарництво
Фото: Макс Левин

Троє народних депутатів від партії "Слуга народу" звернулися в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру з пропозицією дати свідчення у справі про нібито підкуп парламентаріїв монобільшості.

Про це в ефірі каналу "1+1" повідомив глава САП Назар Холодницький.

"За цю добу до мене на прийом записалися кілька людей, які виявили бажання бути допитаними в цьому провадженні", - сказав Холодницький.

Він зазначив, що звернулися саме нардепи від "Слуги народу". Першою про таке бажання заявила Ольга Смаглюк-Василевська, про що повідомила в соцмережах. Двох інших нардепів Холодницький не назвав, посилаючись на таємницю слідства.

Фото: знімок з екрану

Під час ефіру погодилися дати свідчення також нардеп Олександр Дубінський і голова фракції "СН" Давид Арахамія.

Арахамія розповів, що свідок, про якого він заявляв напередодні, дав свідчення СБУ.

Холодницький зазначив, що провадження розслідує НАБУ, а не СБУ. На це зауваження Арахамія відповів, що "приведе" свідка в Антикорупційне бюро.

Арахамія розповів, що йому подзвонив глава СБУ Іван Баканов і запросив "свідка" в спецслужбу, незважаючи на те, що Служба безпеки не реєструвала провадження.

"Я не повинен розбиратися, чия підслідність. Вас зараз стільки правоохоронних органів, там заплутатися можна. Я взяв просто і пішов", - сказав Арахамія.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу для перевірки викладеної в ЗМІ інформації про те, що 11 депутатів нібито отримали по 30 тис. доларів за те, щоб законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості був завалений.

18 жовтня нардепи на засіданні фінансового комітету проголосували "проти" винесення цього законопроєкту на розгляд Ради.

Розслідування ведеться за ч. 4 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Офіс президента і особисто президент Володимир Зеленський закликали членів комітету пройти детектор брехні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram