ГоловнаПолітика

Джуліані опублікував листування з Волкером і Єрмаком

"Курт нічого поганого не зробив".

Джуліані опублікував листування з Волкером і Єрмаком
Руді Джуліані
Фото: Doug Mills/The New York Times

Особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані опублікував приватну переписку з колишнім представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером і помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

Згідно з оприлюдненим в твітері листуванням, Волкер питав Джуліані, чи готовий той поговорити з Єрмаком, і попросив адвоката Трампа повідомити, коли той буде в Мадриді.

"Я побачу Єрмака завтра вранці, він приїде до вас в Мадрид", - йдеться в повідомленні.

Потім Джуліані виклав скрін частини свого листування з абонентом на ім'я Андрій (імовірно Андрієм Єрмаком - ред.).

За словами Джуліані, він виклав переписку, щоб демократи не створювали "помилкове відчуття, що щось не так".

"Курт нічого поганого не зробив", - написав адвокат Трампа.

У вересні 2019 року стало відомо, що співробітник американських спецслужб, який прослухав розмову Трампа із Зеленським у липні 2019 року, вирішив, що президент США повідомив українському лідеру інформацію, яка стосується національної безпеки країни і може завдати шкоди США.

Після цього в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США в телефонній розмові тиснув на Зеленського і погрожував відкликати переказ Україні фінансової допомоги, раніше виділеної Конгресом.

1 жовтня Конгрес США запросив у адвоката Трампа Руді Джуліані надати всі документи, пов'язані з можливим тиском на Україну.

Волкер брав участь в плануванні зустрічей Джуліані і Зеленського. Як заявляють в Держдепартаменті, Волкер на прохання одного з радників Зеленського пов'язав його з Джуліані.

3 жовтня Конгрес США почав допит Волкера "в українській справі".

аніше повідомлялося, що Джуліані відмовився давати свідчення в розслідуванні про імпічмент Трампа без згоди свого клієнта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram