ГоловнаПолітика

Кабмін і НБУ підписали меморандум про взаємодію

Кооперація між НБУ і Кабміном повинна "додатково сприяти поліпшенню очікувань населення і бізнесу".

Національний банк і Кабінет Міністрів підписали меморандум про взаємодію для досягнення стійкого економічного зростання і цінової стабільності.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та голова НБУ Яків Смолій
Фото: bank.gov.ua
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук та голова НБУ Яків Смолій

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

"Національний банк і Уряд підписали "Меморандум між Кабінетом Міністрів України та Національним банком України про взаємодію з метою досягнення стійкого економічного зростання і цінової стабільності". Цей документ ляже в основу спільних зусиль інститутів для забезпечення цінової стабільності як необхідної передумови для сталого економічного зростання в Україні", - йдеться в повідомленні.

Документ підписали прем'єр-міністр Олексій Гончарук та голова Національного банку Яків Смолій.

Відзначається, що кооперація між НБУ і Кабміном додатково сприятиме поліпшенню очікувань населення і бізнесу, зокрема інфляційних, і підвищить довіру інвесторів до української економіки.

"Низька і передбачувана інфляція зробить можливим в середньостроковій перспективі зниження процентних ставок і пожвавлення кредитування економіки. А розширення доступу бізнесу і населення до дешевих фінансових ресурсів, зі свого боку, стане тим двигуном, який дозволить нам перезапустити економіку і прискорити її зростання. І це - та мета, що об'єднує дві наші окремі інституції", - підкреслив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

З цією метою Національний банк буде і далі проводити монетарну політику, спрямовану на зниження інфляції до мети 5% з допустимим діапазоном відхилень +/- 1. п. Зі свого боку уряд зобов'язується підтримувати зниження інфляції до 5% за допомогою проведення виваженої економічної політики.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів, сформований на початку вересня, розробив програму дій на п'ять років. Зокрема, чиновники прописали в документі всі ключові питання, починаючи від фінансових показників держави до безпеки продуктів харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram