ГоловнаПолітика

Конгрес США почав допит Волкера "в українській справі"

Слухання проходить за закритими дверима.

Конгрес США почав допит Волкера "в українській справі"
Фото: Андрей Гудзенко

Колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер почав давати свідчення в Конгресі США в рамках ініційованого демократами розслідування щодо імпічменту щодо президента Дональда Трампа.

У четвер Волкер розмовляє зі співробітниками комітетів з міжнародних відносин, розвідки і нагляду. 54-річний дипломат, який раніше працював постпредом в НАТО, дає свідчення добровільно.

Слухання проходить за закритими дверима, як і наступні засідання в рамках розслідування, заплановані на найближчі 10 днів, передає Голос Америки.

Волкер пішов з поста спецпредставника наступного дня після того, як була оприлюднена доповідна записка інформатора, в якій говориться, що він намагався "стримати збитки" від спроб адвоката Трампа Руді Джуліані чинити тиск на Україну.

Демократи заявляють, що готові направити в Білий дім повістку з вимогою надати дані про телефонну розмову Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Телефонна розмова Зеленського з Трампом стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента.

Трампа підозрюють в тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з ймовірних суперників на виборах в 2020 році.

1 жовтня Конгрес США запросив у адвоката Трампа Руді Джуліані надати всі документи, пов'язані з можливим тиском на Україну.

Волкер брав участь в плануванні зустрічей Джуліані і Зеленського. Як заявляють в Держдепартаменті, Волкер на прохання одного з радників Зеленського пов'язав його з Джуліані.

4 жовтня в Комітеті з розвідки дасть свідчення генеральний інспектор розвідки Майкл Аткінсон, а 11 жовтня виступить колишній посол США в Києві Марі Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram