ГоловнаПолітика

Судді ОАСК звинуватили Ситника і Горбатюка в особистому інтересі для обшуку

"Правоохоронці керувалися виключно зацікавленістю свого керівництва".

Судді ОАСК звинуватили Ситника і Горбатюка в особистому інтересі для обшуку
Фото: sud.ua

11 суддів Окружного адміністративного суду Києва на чолі з Павлом Вовком поскаржилися у Вищу раду правосуддя на обшуки Управління спеціальних розслідувань і Національного антикорупційного бюро, які відбулися 26-27 липня.

Про це йдеться на порталі "Судова влада України".

У заяві суддів сказано, що 25 липня Деснянський райсуд Чернігова санкціонував проведення слідчих дій у приймальнях суддів Вовка і Аблова, у кабінетах помічників і секретарів суддів Вовка, Аблова, Погрібніченка, Качура, Арсірія, кабінетах співробітників апарату суддів. Однак, як сказано в заяві, слідчі нібито заблокували всі приміщення ОАСК, у тому числі кабінети суддів, а кабінет Погрібніченка "фактично обшукали". В результаті робота ОАСК 26 липня була паралізована.

Судді також стверджують, що слідчі вилучили не тільки оригінали документів, пов'язаних зі звинуваченнями про втручання в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а й копії двох адміністративних справ, які особисто стосуються директора НАБУ Артема Ситника і начальника УСР Сергія Горбатюка.

Перша - це позов ТОВ "Юридична компанія Студія права" про визнання неправомірним найму детективів і детективів НАБУ без конкурсу. Друга - позову Горбатюка до Луценка через перевірки в Департаменті спецрозслідувань (пізніше реорганізований в управління) 2018 року.

"Під час обшуку суду правоохоронці у своїх діях керувалися виключно зацікавленістю свого керівництва в залякуванні суддів Окружного адміністративного суду міста Києва і, таким чином, їх схидяння до прийняття вигідних особисто для керівників Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро України судових рішень", - йдеться в заяві суддів.

Також судді звинувачують УСР і НАБУ в цілеспрямованій "необґрунтованій" дискредитації Окружного адмінсуду і посяганні на неупередженість судової системи України.

Заяву підписали судді Павло Вовк, Руслан Арсірій, Володимир Келеберда, Віктор Шулежко, Віталій Амельохін, Наталя Клименчук, Валерій Кузьменко, Анна Кузьменко, Олексій Огурцов, Ігор Погрібніченко, Аріна Літвінова.

Нагадаємо, Вовку і кільком суддям ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякуванням інших і іншими методами.

ОАСК вважає обшуки розправою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram