ГоловнаПолітика

На окрузі у Львівській області, де переміг кандидат від "Європейської солідарності", перерахують голоси

Різниця між Михайлом Бондарем від "ЄС" і Орестом Кавецьким від "СН" становила 140 голосів.

На окрузі у Львівській області, де переміг кандидат від "Європейської солідарності", перерахують голоси
Фото: Николай Лазаренко

Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення провести перерахунок голосів виборців на шести дільницях округу №119 (районний центр Броди).

Згідно з даними окружних виборчих комісій, на цьому окрузі переміг кандидат у народні депутати, чинний парламентарій від "Європейської солідарності" Михайло Бондар. 140 голосами йому поступився кандидат від партії "Слуга народу" Орест Кавецький, передає Радіо Свобода.

Судді Львівського апеляційного адміністративного суду залишили без змін рішення Львівського окружного адміністративного суду від 28 липня 2019 року.

Михайло Бондар звернувся з апеляцією на рішення суду першої інстанції з вимогою скасувати рішення про перерахунок голосів на шести дільницях.

Водночас представники партії "Слуга народу" - Орест Кавецький і від громадської організації "Слуга народу України" Віталій Кравчук вимагали, щоб апеляційний суд ухвалив рішення про перерахунок голосів на 40 дільницях округу.

Кандидат від партії "Слуга народу" Орест Кавецький - засновник підприємства "Ламар груп". У його батька Юрія Кавецького спільний бізнес з братом народного депутата від "Опозиційного блоку - За життя" власника кількох медіахолдингів Тараса Козака.

Кандидат у народні депутати Михайло Бондар зазначив, що не боїться перерахунку голосів на 6 дільницях, але наполягає на тому, що підстав для цього немає.

За словами голови ОВК №119, жодних фальсифікацій в день голосування і під час підрахунку голосів не було.

Нагадаємо, раніше ЦВК ухвалила рішення скасувати перерахунок голосів на окрузі Балоги на Закарпатті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram