ГоловнаСвіт

У партії "Слуга народу" визначилися з розподілом своїх депутатів по комітетах закордонних справ і євроінтеграції

Список не остаточний і може доповнюватися.

У партії "Слуга народу" визначилися з розподілом своїх депутатів по комітетах закордонних справ і євроінтеграції
Фото: Главком

У партії "Слуга народу" визначилися з розподілом своїх депутатів у комітети закордонних справ і євроінтеграції.

Про це керівниця пресофісу партії "Слуга народу", депутат ВР Євгенія Кравчук повідомила в коментарі LB.ua.

"До Комітету з євроінтеграції увійдуть Ліза Ясько, Вадим Галайчук, Марія Мезенцева і Галина Михайлюк", - повідомила Кравчук.

Ліза Ясько працювала в CFC Consulting, Українському кризовому медіацентрі (УКМЦ), в команді стратегічних комунікацій Адміністрації Президента України Петра Порошенка. Закінчила Школу Державного Управління Блаватника Оксфордського університету. Після повернення в Україну створила ініціативу культурно-освітніх івентів «Yellow Blue Strategy», була продюсеркою британської фільмкомпанії "Clover Films" в Україні. Координувала українську кампанію в Нідерландах "Hop Nederland Hop" ("Давай, Нідерланди, давай!") - на підтримку України перед референдумом у Голландії щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Вадим Галайчук - адвокат, головний юрист виборчого штабу Володимира Зеленського.

Галина Михайлюк - вчена, правознавиця, докторка юридичних наук (2018), радниця з питань підготовки законів Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Марія Мезенцева - депутатка Харківської міськради 7 скликання (член комісії з питань міжнародної співпраці, інвестицій, спортивних та іміджевих проектів). Стажувалася в Європарламенті в Брюсселі, Верховній Раді. З 2015 року працювала в Альянсі Європейських консерваторів і реформістів.

Євгенія Кравчук також на своїй сторінці в фейсбуці розмістила фото з колегами, які увійдуть до комітету у закордонних справах.

"Ходимо на лекції разом - з колегами з майбутнього Комітету в закордонних справах. Спасибі Тарасу Качці за насичений курс про міжнародну торгівлю та Угоду з ЄС", - написала Кравчук.

Крім Кравчук, у комітет у закордонних справах увійдуть Святослав Юраш, Марина Бардіна, Леся Забуранна і Богдан Яременко.

Євгенія Кравчук - керівниця пресофісу партії "Слуга народу", раніше - прессекретарка партії "УКРОП".

Святослав Юраш — наймолодший депутат Верховної Ради (23 роки). Під час Революції гідності очолював Міжнародний пресцентр (допомагав іноземним журналістам висвітлювати події в Україні), потім працював зі студією Вавилон-13, був українським продюсером Fox News. З 2015 року є секретарем Громадської ради при Парламентському комітеті із закордонних справ.

Марина Бардіна - працювала помічницею народного депутата Сергія Лещенка, аспірантка Києво-Могилянської академії. У штабі Зеленського відповідала за питання гендерної політики.

Леся Забуранна - професорка кафедри менеджменту ім. професора І. С. Завадського Національного університету біоресурсів і природокористування України. Стажувалася в кількох європейських країнах, США та Канаді. Займається науковими дослідженнями і практичними принципами соціально-економічного розвитку депресивних територій, гендерною рівністю в українському суспільстві.

Богдан Яременко - дипломат, ексгенконсул у Стамбулі (звільнений за підтримку Революції гідності), засновник громадської організації "Майдан закордонних справ", колишній член партії "УКРОП". Розглядається на посаду голови Комітету в закордонних справах.

"Список не остаточний і може доповнюватися», - сказала Кравчук LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram