ГоловнаСвіт

У Нідерландах заборонили носити паранджу в громадських місцях

Заборона поширюється також на мотоциклетні шоломи і балаклави.

У Нідерландах заборонили носити паранджу в громадських місцях
Фото: iMag.one

Після багаторічних суперечок у Нідерландах введено заборону на носіння елементів одягу, що закриває обличчя. Норма набуває чинності в четвер, 1 серпня, і стосується таких предметів гардероба, як, наприклад, мусульманське покривало - паранджа, а також нікаб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Тепер такий одяг не можна носити в громадських місцях, включаючи школи, лікарні, державні установи та транспорт.

Міністерство внутрішніх справ країни закликало компетентні органи та муніципальну владу забезпечити дію заборони. Так, співробітники органів безпеки повинні спочатку вимагати, щоб жінка, котра з'явилася в громадському місці в паранджі або нікабі, відкрила обличчя. У разі відмови, їй може бути заборонено вхід у будівлю і загрожує штраф від 150 євро. Заборона поширюється також на мотоциклетні інтегральні шоломи і балаклави.

Суперечка про введення заборони на носіння елементів одягу, що закриває обличчя, велася в Нідерландах упродовж 14 років.

Нагадаємо, першою закривати обличчя в громадських місцях заборонила Франція - в 2011 році. Аналогічні заходи діють також у Данії, Бельгії, Болгарії та Австрії. У Німеччині заборона на носіння головних уборів і одягу, що закриває обличчя, діє лише частково. Наприклад, у федеральній землі Гессен такі предмети гардероба заборонено носити держслужбовцям.

З 1 серпня носити паранджу також заборонено в Данії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram