ГоловнаПолітика

Остаточних результатів виборів варто очікувати до 5 серпня, - Сліпачук

Результати розгляду апеляційних скарг будуть протягом декількох днів.   

Остаточних результатів виборів варто очікувати до 5 серпня, - Сліпачук
Фото: Макс Требухов

Остаточні результати голосування на позачергових парламентських виборах будуть підбиті до 5-го серпня, після рішень всіх судів за скаргами. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми очікуємо, що результати з розгляду апеляційних скарг будуть протягом наступних двох-трьох днів, що дасть можливість комісії підбити підсумки голосування, оскільки, як відомо, цей термін, встановлений законодавством, закінчується п'ятого серпня. Саме до п'ятого серпня ЦВК має підбити підсумки голосування і вийти на остаточні протоколи", - сказала Сліпачук на брифінгу в четвер.

Вона зазначила, що позови до судів розглядаються оперативно, виходячи з цього, можна сподіватися, що результати виборів оголосять раніше, ніж 5 серпня.

За словами Сліпачук, зі свого боку ЦВК робить усе можливе, щоб зайвих затримок під час підрахунку голосів не відбулося, з іншого боку - щоб не було жодних сумнівів у встановлених результатах.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори відбулися в неділю, 21 липня.

30 липня ЦВК повідомляла, що прийняла оригінальні протоколи з усіх 199 округів. Станом на вчора, 31 липня, ЦВК визнала обраними вже 134 депутатів-мажоритарників.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram