ГоловнаПолітика

Суд удруге відмовив у арешті майна експрезидента Ющенка

Йдеться про справу про заволодіння комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я".

Суд удруге відмовив у арешті майна експрезидента Ющенка
Виктор Ющенко
Фото: facebook/mysh mark

Печерський суд Києва двічі відмовив слідчому Генеральної прокуратури в клопотанні про арешт майна колишнього президента Віктора Ющенка.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на рішення суду.

Зазначається, що суд відмовляв слідчому 9 липня (суддя Підпалий), а потім ще 25 липня (суддя Писанець).

24 травня Ющенкові було складено письмове повідомлення про підозру в заволодінні держмайном в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб через зловживання службовим становищем. 28 травня постановою прокурора матеріали були виділені в окреме провадження. 4 червня колишньому президенту повідомлено про підозру за ч.1 ст.191 КК.

Йдеться про заволодіння комплексом відпочинку "Пуща Водиця" урочища "Межигір'я" за попередньою змовою групою осіб з прем'єр-міністром, міністром охорони навколишнього середовища і главою НАК "Надра України". Вартість майна оцінюється на 540 млн гривень.  

Повідомляється, що суд не отримав жодних документів на підтвердження цього. Водночас, у договорах ТОВ "Медінвесттрейд" і НАК "Надра України" вказано вартість 93 млн і 91,7 млн гривень.

Слідчий просив заарештувати майно Ющенка для забезпечення можливої конфіскації в майбутньому. Але суд не отримав даних про те, що експрезидент намагається відчужити своє майно. Крім того, розпорядження Ющенка 2007 року не скасовано, а договір між ТОВ "Медінвесттрейд" і "Надра України" незаконним усудовому порядку не визнавався.

Нагадаємо, 5 червня Генпрокуратура повідомила Ющенку про підозру в розтраті 540 млн гривень і пособництві колишньому президенту Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією "Межигір'я". Ющенко всі звинувачення заперечує, він назвав розслідування "імітацією діяльності".

5 липня Генпрокуратура попросила суд накласти арешт на  майно Ющенка, зокрема на його нерухомість. Але 10 липня суд відмовив у задоволенні клопотання. Однак прокурор запевнив, що коли рішення буде отримано, воно буде оскаржене в Київському апеляційному суді.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram