ГоловнаПолітика

На окрузі Балоги на Закарпатті скасували перерахунок голосів

Рішення ухвалила Центральна виборча комісія.

На окрузі Балоги на Закарпатті скасували перерахунок голосів
Фото: Макс Левин

У 69-му одномандатному виборчому окрузі з центром у Мукачеві скасували повторний перерахунок голосів.

Як інформує спостерігач ОПОРИ, перерахунок скасувала ЦВК, про це стало відомо щойно.

"У суботу перерахували голоси лише 4 ДВК (зі 133, - ред.), виявлено певні розбіжності. Більше інформації - пізніше", - йдеться в повідомленні.

Рішення про повторний підрахунок голосів на окрузі №69 ухвалила окружна виборча комісія на підставі заяв кандидата в народні депутати Віктора Балоги ("Єдиний Центр") та уповноваженої особи від кандидата в нардепи Едгара Токаря ("Слуга народу").

Балога у своїй заяві повідомив про порушення в 14 дільничних комісіях і просив про проведення повторного перерахунку голосів на них, а також на всіх ДВК округу.

У штабі Едгара Токаря заявили, що їхня команда зафіксувала понад 30 порушень у день голосування, склала на них акти й написала скарги. За їхньою інформацією, поліція Закарпатської області порушила кримінальне провадження про невідповідне поводження з виборчою документацією.

Згідно з оприлюдненими ЦВК 26 липня результатами голосування по одномандатному округу №69, лідером став кандидат Віктор Балога (35,81%), на другій позиції - кандидат Едгар Токар (34,47%). Різниця між кандидатами становила 798 голосів.

Раніше повідомлялося, що з трьох братів Балог до нового скликання Ради потрапив лише один. Павло та Іван програли вибори без шансів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram