ГоловнаПолітика

Генпрокуратура завершила розслідування у справі Ющенка і "Межигір'я"

Слідчі готуються передати суду обвинувальний акт.

Генпрокуратура завершила розслідування у справі Ющенка і "Межигір'я"
Фото: LB.ua

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури завершило слідство стосовно експрезидента Віктора Ющенка в справі про виведення з державної власності резиденції "Межигір'я". Про це повідомив начальник другого слідчого відділу Управління спецрозслідування ГПУ Андрій Родіонов, пише "Укрінформ".

"Розслідування у справі Віктора Ющенка вже завершено. Зараз адвокати знайомляться з матеріалами справ. Ми готуємося до передачі обвинувального акта до суду", - сказав Родіонов.

Свідками у цій справі проходять колишні перші особи держави часів президентства Ющенка. Зокрема, мова про одного з прем'єр-міністрів, проте прізвище слідчий не уточнив: прем'єрами в період президентства Ющенка були Віктор Янукович, Юрій Єхануров і Юлія Тимошенко.

Раніше сьогодні Печерський райсуд Києва вдруге відмовив слідству в задоволенні клопотання про арешт майна Ющенка.

Нагадаємо, Генпрокуратура пред'явила підозри Ющенкові в рамках справи про резиденцію "Межигір'я", яку було виведено з державної власності в 2007 році. Ющенку інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

За даними адвоката Ющенка Віталія Наума, прокуратура вважає, що Ющенко в 2002 році вступив у злочинну змову з Віктором Януковичем з метою передачі "Межигір'я" останньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram