ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Парубія

Справа стосується можливого перешкоджання спікера ВР Андрія Парубія здійсненню виборчого права.

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Парубія
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання спікера ВР Андрія Парубія здійсненню виборчого права. Про це свідчать матеріали суду.

До суду надійшла скарга громадянина на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань. Заявник зазначив, що 5 липня він подав заяву в ДБР про вчинення головою Верховної Ради кримінального злочину за ч. 4 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу.

Однак ДБР не зареєструвало кримінального провадження. 22 липня суд розглянув скаргу і зобов'язав ДБР відкрити справу за цим фактом.

Нагадаємо, в травні НАБУ відкривало кримінальне провадження за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів Андрієм Парубієм. Після цього він ініціював власний допит і приходив у САП на зустріч із прокурором.

Під час допиту з'ясувалося, що справа НАБУ не стосується безпосередньо Парубія, а відкрита за заявою колишнього співробітника апарату Верховної Ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram