ГоловнаПолітика

Суд виправдав учасників рівненського мітингу проти Зеленського

Двох людей у травні затримала поліція через заклик до імпічменту.

Суд виправдав учасників рівненського мітингу проти Зеленського
Фото: facebook.com/SavintsevTV

Рівненський апеляційний суд виправдав 16-річну Дарину Коцюрубу і її 20-річного товариша Романа Філюка, на яких у травні склали адмінпротоколи за несанкціонований мітинг проти президента Володимира Зеленського.

Про це повідомив телеканал UA:Рівне.

Суддя Степан Шимків задовольнив апеляцію на рішення міського суду, який визнав їх винуватими і виніс попередження.

Нагадаємо, 25 травня в Рівному двоє людей - 20-річний хлопець і 16-річна дівчина - прийшли на майдан Незалежності з плакатами про президента Володимира Зеленського: "Імпічмент президенту" і "Не кумівство, а по-братськи". Їх забрали в поліцію за несанкціонований мітинг. Там на них склали адмінпротокол за статтею 185-1 КУпАП про несанкціонований мітинг і відпустили. На матір дівчини склали протокол за статтею 184 за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Дівчина - 16-річна Дарина Коцюруба - в інтерв'ю UA:Рівне розповіла, що вона вийшла на протест через призначення Зеленським на державні посади "кварталівців" і осіб, які підпадають під люстрацію.

Подібний випадок стався в Києві на початку квітня. Тоді на Майдані Незалежності в центрі столиці із застосуванням сили затримали активіста Леоніда Овчаренка за спробу роздавати листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленського. Шевченківський районний суд Києва через кілька днів повністю виправдав Овчаренка і закрив адміністративне провадження через відсутність складу правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram