ГоловнаПолітика

Генпрокуратура зупинила розслідування у справі Мангера й Левіна

Поки Левін переховується за кордоном, з ним неможливо проводити слідчі дії.

Генпрокуратура зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних в організації нападу на Катерину Гандзюк - Владислава Мангера та Олексія Левіна. Адвокати Мангера і потерпілих хочуть оскаржити це рішення, повідомляє Слідство.інфо.

Слідство було зупинено 16 липня. Як свідчить документ, Генпрокуратура виділила підозрюваних в одне провадження і зупинила його, оскільки Левін перебуває в розшуку, і з ним неможливо проводити слідчі дії. Рішення прийнято на підставі статті 280 Кримінального кодексу - "у зв'язку з оголошенням його в розшук і наявною необхідністю виконання процесуальних дій у рамках міжнародної співпраці".

За версією, Мангер разом з Левіним замовили завдання тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, що спричинило її смерть. Зараз вони є головними підозрюваними у злочині проти херсонської активістки.

Слідство.Інфо зв'язалося зі сторонами процесу. І представниця сім'ї Гандзюк, і захист Мангера підтвердили інформацію про призупинення розслідування. Обидві сторони заперечили проти такого рішення Генеральної прокуратури. Адвокати будуть оскаржувати цю постанову і вимагатимуть, щоб провадження зупинили тільки стосовно Левіна, а справу Мангера передали в суд або закрили.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою поряд з її будинком у Херсоні. Активістку госпіталізували з серйозними опіками, а потім перевезли до Київського опікового центру. 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram