ГоловнаПолітика

Зеленський хоче провести інавгурацію 19 травня для уникнення транспортного колапсу в Києві, - Разумков

"Було б правильно мінімізувати весь дискомфорт, який буде пов'язаний з днем інавгурації для жителів Києва".

Зеленський хоче провести інавгурацію 19 травня для уникнення транспортного колапсу в Києві, - Разумков
Фото: Макс Требухов

Дмитро Разумков, спікер команди Володимира Зеленського, який виграв вибори президента, заявляє, що Зеленський хоче провести інавгурацію в неділю, 19 травня, для уникнення транспортного колапсу в Києві у будні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Насправді, 19 травня - це перший вихідний день, якщо прибрати суботу, коли Верховна Рада може ухвалити це рішення. На жаль, Рада не зібралася раніше, вона могла провести позачергове засідання, щоб ухвалити рішення про інавгурацію більш раннім числом, але цього не сталося... Чому неділя? Було б правильно мінімізувати весь дискомфорт, який буде пов'язаний з днем інавгурації для жителів Києва. Ми чудово розуміємо, що будь-які події, приїзд іноземних гостей - це обмеження переміщень по Києву. Якщо ми говоримо про день інавгурації - це фактично повний транспортний колапс у центрі міста, тому що все буде перекрито", - сказав він.

Саме цим, за його словами, зумовлена запропонована командою новообраного Президента дата.

Як повідомлялося, Верховна Рада розгляне постанови про інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського (№10270 та альтернативні) цього пленарного тижня (14-17 травня).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram