ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін зробив вугілля основним паливом для ТЕС

Шахтам створюють гарантований ринок збуту.

Кабмін зробив вугілля основним паливом для ТЕС
Фото: www.dtek.com

Кабінет Міністрів увів пріоритетне використання вітчизняного енергетичного вугілля для виробництва електричної енергії на теплових електростанціях.

Рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

В.о. міністра енергетики Ольга Буславець, представляючи проєкт цього рішення, повідомила, що останнім часом теплові електростанції значно скоротили споживання вугілля і замінили його природним газом.

"Ситуація штучного скорочення попиту на вітчизняне вугілля неприпустима. Це призводить до припинення роботи шахт, затримки з виплатою зарплати і зростання соціально-економічного напруження у вугільних регіонах", - сказала Буславець.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який раніше працював на ДТЕК (один з основних виробників вугілля в Україні), заявив, що це рішення збереже близько 20 тисяч робочих місць у вугільній галузі.

"Вугілля стане основним паливом для виробництва електроенергії на теплових електростанціях. Тому що неприйнятно, коли ми закуповуємо імпортний газ, тоді як наші шахтарі сидять без роботи через відсутність ринку збуту", - йдеться в заяві прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram