ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні посилять перевірки магазинів, ринків і транспорту через рекордну статистику щодо коронавірусу

Зеленський стурбований кількістю хворих.

В Україні посилять перевірки магазинів, ринків і транспорту через рекордну статистику щодо коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У зв'язку з рекордним збільшенням нових випадків коронавірусу в Україні планують посилити контроль за дотриманням заходів адаптивного карантину.

Про це президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль і представники Кабміну говорили під час селекторної наради в суботу, передає сайт глави держави.

«Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт - місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення - на установах і платформах, які повинні забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів», - сказав Зеленський.

Президент висловив стурбованість кількістю хворих.

«Уже третю добу у нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження. Я просив визначити причину і очікую від вас прогнозів і рішень», - обурився Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній і збільшення виявлених випадків зараження.

За посилення перевірок виступив також прем'єр-міністр Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю контролю адаптивного карантину.

«Причини для паніки немає, але є «дзвіночки», які вимагають реакції», - висловився глава Кабміну.

За його словами, міжнародний досвід показує дієвість адміністративної відповідальності.

Глава Нацполіції Ігор Клименко доповів, що за час карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів за порушення вимог безпеки, суди винесли рішення про штрафи на 4,5 млн грн.

Нагадаємо, три дні поспіль в Україні фіксують рекордно велику добову статистику щодо коронавірусу. 12 червня COVID-19 підтвердили у 753 чоловік, це найбільша добова кількість випадків коронавірусу з початку пандемії. Загалом COVID-19 в Україні заразилися понад 30 тисяч осіб.

Глава МОЗ не виключив повернення до жорсткого карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram