ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов не виключив повернення до жорсткого карантину

Три дні поспіль в Україні фіксують рекордно велику добову статистику з коронавірусу.

Степанов не виключив повернення до жорсткого карантину
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключив введення в Україні додаткових обмежень в разі подальшого зростання числа інфікованих коронавірусом. Про це він сказав під час брифінгу в суботу.

"Вірус не вибирає за регіоном, або за статтю, або за віком. Тому, якщо ми не будемо дотримуватися правил, жорстко дотримуватися правил у зв'язку з пом'якшенням [карантину], ми будемо бачити такі цифри, - ми будемо змушені вводити додаткові обмеження", - підкреслив Степанов.

За словами міністра, зараз ситуація погіршується, зокрема, у Львівській та Закарпатській областях, а також в Києві, де за останню добу підтвердили найбільшу кількість нових випадків.

Міністр переконаний, що головною причиною збільшення захворюваності COVID-19 є нехтування з боку громадян рекомендаціями МОЗ.

Степанов повідомив, що на суботу заплановано засідання комісії ТЕБ та НС, на яких розглядатимуть ситуацію з COVID-19, в тому числі і в регіонах.

Нагадаємо, три дні поспіль в Україні фіксують рекордно велику добову статистику з коронавірусу. 12 червня COVID-19 підтвердили у 753 осіб, це найбільша добова кількість випадків коронавірусу з початку пандемії.

Загалом COVID-19 в Україні заразилися понад 30 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram