ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський підписав указ про поліпшення мобільного інтернету в селах

"У нас є два діапазони частот, яких оператори зараз не використовують".

Зеленський підписав указ про поліпшення мобільного інтернету в селах
Фото: itc.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук, пише "Інтерфакс-Україна".

"Указом президента сьогодні затверджено план дій, як поліпшити інтернет у селах, невеликих містах і на дорогах", - сказав Гончарук під час прес-брифінгу у вівторок.

"У нас є два діапазони частот, яких оператори зараз не використовують через низку регуляторних проблем. Ми ідентифікували ці проблеми, і указ президента затверджує план дій, як до кінця року зробити все необхідне, щоб у невеликих містах, селах і на дорогах значно покращився мобільний інтернет", - пояснив заступник голови Офісу президента.

Затверджений Зеленським план (указ №497) передбачає, що Кабінет Міністрів і профільна Нацкомісія повинні до 1 серпня визначити умови спільного функціонування радіоелектронних засобів спеціальних користувачів радіочастотного ресурсу з радіоелектронними засобами мереж мобільного зв'язку третього і четвертого поколінь загальних користувачів радіочастотного ресурсу в діапазонах радіочастот 790 - 960 МГц.

До цієї ж дати потрібно звільнити радіочастотний ресурс у діапазоні радіочастот 790 - 862 МГц для впровадження систем мобільного зв'язку третього і четвертого поколінь.

До 1 жовтня Кабмін і НКРЗІ повинні визначити умови і терміни звільнення спецкористувачами радіочастотного ресурсу в діапазонах 880 - 915 МГц і 925 - 960 МГц. До цієї ж дати потрібно усунути фрагментованість радіочастотного ресурсу в діапазоні 824 - 960 МГц.

Сприяння впровадженню нових радіотехнологій третього і/або четвертого поколінь має здійснюватися в тому числі шляхом видачі та переоформлення в установленому порядку ліцензій на користування радіочастотним ресурсом у діапазоні 790 - 960 МГц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram