ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрінтеренерго" відновило електропостачання КП "Вода Донбасу"

Раніше Кабмін заборонив застосовувати будь-які обмеження постачання електроенергії цьому комунальному підприємству.

"Укрінтеренерго" відновило електропостачання КП "Вода Донбасу"
Фото: vchasnoua.com

ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля почало відновлення електропостачання об'єктів КП "Компанія "Вода Донбасу".

Про це повідомляє  прес-служба "Енерговугілля".

"9 липня 2019 року ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля отримало офіційне повідомлення від ДП ВД" Укрінтеренерго "про виключення КП "Компанія "Вода Донбасу" зі списку підприємств на відімкнення від електричної мережі та відновлення електропостачання для підприємства. Уже 9 липня енергетики оперативно відновили електропостачання КП "Компанія "Вода Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, станом на 18:00 електропостачання було відновлено на таких об'єктах КП "Компанія "Вода Донбасу":

- насосна "Білокузьминівка", Костянтинівський район, сел. Білокузьминівка;

- підстанція 35 кВ "Клебан-Бик", Костянтинівський район, сел. Клебан-Бик;

- підстанція 110 кВ "Артемівськ" м. Бахмут (Бахмутська фільтрувальна станція).

Зазначається, що обмеження та відновлення електроенергії були виконані оператором системи розподілу за заявкою постачальника в рамках чинного законодавства України.

У квітні 2019 року Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомляла, що енергопостачання "Води Донбасу" залишається неврегульованим, а саме комунальне підприємство скаржилося на високі тарифи на енергопостачання.

Частина об'єктів КП "Вода Донбасу" знаходиться на контрольованій Україною території, частина - на окупованій. Зокрема водозабір, станція фільтрації та підйому води діє на підконтрольній Києву території, звідки ця вода подається в окупований Донецьк в обсязі 860 тис. кубів щодоби.

23 травня почалося відключення від електроенергії КП "Компанія "Вода Донбасу" за борги перед постачальником "останньої надії" ДП "Укрінтеренерго".

5 липня Кабмін заборонив обмежувати електропостачання КП "Вода Донбасу", що є ключовим постачальником питної води для населених пунктів регіону. Таке рішення в Кабміні пояснили тим, що перебої з постачанням води, які спричиняє знеструмлення "Води Донбасу", несуть загрози санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру. Яким чином уряд планує врегулювати ситуацію з оплатою електроенергії, не роз'яснюється.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram