ГоловнаСвіт

Російські хакери у 2015 році вкрали листування Меркель

Злочинцям вдалося скопіювати листування за кілька років.

Російські хакери у 2015 році вкрали листування Меркель
Фото: EPA/UPG

Російські хакери під час атаки на внутрішні мережі німецького Бундестагу у 2015 році викрали велику кількість електронних листів з депутатського бюро канцлера ФРН Ангели Меркель.

Про це пише Spiegel з посиланням на висновки експертів Федерального відомства з кримінальних справ (BKA), Федерального відомства з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI).

За їхніми оцінками, злочинцям вдалося отримати доступ до двох поштових скриньок і повністю скопіювати їх вміст - листування за 2012-2015 роки - на інший комп'ютер.

5 травня стало відомо, що федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера Дмитра Бадіна, якого німецькі правоохоронці підозрюють в атаці на Бундестаг. Його також оголошено в міжнародний розшук Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США за підозрою в участі в хакерських атаках на сервери Демократичної партії США під час президентської кампанії 2016 року, Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), Організації з заборони хімічної зброї, швейцарську хімічну лабораторію Spiez у складі хакерського угруповання Fancy Bear.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram