ГоловнаСвіт

Лукашенко про тактику боротьби з коронавірусом у Білорусі: "Не бачу, що ми в чомусь помилилися"

"Білоруси вчинили правильно".

Лукашенко про тактику боротьби з коронавірусом у Білорусі: "Не бачу, що ми в чомусь помилилися"
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що він прийняв правильне рішення, відмовившись від запровадження жорсткого карантину.

Про це він сказав журналістам у неділю, повідомляє пресслужба президента РБ.

"Одному важко у світі, особливо йти проти течії. Але я все-таки прийняв рішення, що ми не повинні закриватися, ми повинні працювати. А як можна закритися і не працювати, коли на селі селяни сіють? І якщо не посіють, то їсти буде нічого. І ті, хто сьогодні закрилися, освічені, потужні демократичні, почали працювати, відкривати свої заводи, фабрики, дитячі будинки, школи. А в цей час у них ще гинуть: до шестисот чоловік на добу. Навіщо, питається, було зупиняти життя?" - сказав Лукашенко.

Він додав, що поки що ця тактика працює.

"Я зараз не бачу, що ми в чомусь помилилися. Поки що. Усяке може бути. Але навіть ви, люди начебто не настільки втягнуті в цей процес, бачите, що білоруси вчинили правильно", - заявив Лукашенко.

За його словами, коронавірусні пневмонії - лише мала частина небезпечних хвороб, які існують у світі, а смертність від них низька. Вмирають переважно люди, здоров'я яких підкосили багато інших хвороб, - серцево-судинні захворювання, онкологія, цукровий діабет, ожиріння.

Нагадаємо, що станом на 19 квітня в Україні виявили 5,4 тисячі випадків коронавірусу, помер 141 чоловік. У Білорусі, за останніми даними, 4,8 тис. випадків коронавірусу й 47 смертей.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram