ГоловнаСвіт

На Британію обрушився потужний ураган, є небезпека серйозних повеней

"Кіара" відчувається і в материковій Європі, скасовано деякі авіарейси.

Практично на всій території Великої Британії оголошено підвищений жовтий рівень небезпеки у зв'язку з потужним штормовим вітром і зливами, які в неділю приніс ураган "Кіара".  

Швидкість вітру, за даними синоптиків, перевищує 90 м/с (144 км/год). Є небезпека серйозних повеней у багатьох частинах країни, передає ВВС.

Фото: PA Media

Багато авіакомпаній, включаючи British Airways, скасували свої міжнародні та внутрішні рейси або значно скоротили їх число. Тимчасово призупинено поромне сполучення на різних напрямках. Багато поїздів скасовано або ходять із запізненням через повалені на залізничне полотно дерева. 

Фото: Network Rail

Компанія-оператор швидкісних доріг в Англії Highways England помістила у твітері фото вантажівки, що падає від вітру, водій якої відбувся легким переляком. 

Королева Єлизавета Друга, яка перебуває у своїй резиденції в Сандрінгемі в графстві Норфолк, через погоду відмовилася від недільного відвідування церкви. 

Пожарные спасают водителя машины в Блекпуле
Фото: South Shore Fire Station
Пожарные спасают водителя машины в Блекпуле

Найсильніше ураган "Кіара" обрушився на Уельс, де в окремих частинах пориви вітру досягали 150 км/год.

Метеорологи попереджають про сильні снігопади в понеділок на півночі Англії.

Ураган "Кіара" відчувається і в материковій Європі: у Франції, Бельгії, Ірландії та Нідерландах також очікується шквальний вітер і проливні дощі. Скасовано деякі авіарейси в Бельгії та Німеччині.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram