ГоловнаСвіт

ООН закликає світ не допустити ще однієї війни в Перській затоці

"Це той момент, коли лідери повинні показати максимальну стриманість".

ООН закликає світ не допустити ще однієї війни в Перській затоці
Фото: Flickr

Організація Об'єднаних Націй підкреслює, що ситуація в районі Перської затоки вимагає граничної акуратності, щоб не допустити ще однієї регіональної війни.

Про це заявив в ефірі телеканал CNN представник генсека ООН Фархан Хак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це той момент, коли лідери повинні продемонструвати максимальну стриманість. Світ не може дозволити собі ще одну війну в Перській затоці", - сказав він.

"Генеральний секретар ООН (Антоніу Гутерріш, - ред.) послідовно виступав за деескалацію в Перській затоці. Він вкрай стурбований недавньою ескалацією напруженості", - додав Хак.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в іракському Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули вісім осіб, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Касем Сулеймані. Операцію їх ліквідації провели в Іраку американські військові за вказівкою президента США Дональда Трампа. За інформацією Пентагону, Сулеймані розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку й у всьому регіоні.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї пообіцяв, що вбивство Сулеймані не залишиться без помсти.

Відносини між Іраном і Штатами погіршилися наприкінці 2019 року, коли 27 грудня по американській військовій базі США в Іраку було завдано авіаудару, в результат чого загинув військовий. Під час атаки у відповідь загинули 25 бойовиків, потім члени проіранського військового угруповання штурмували посольство Штатів у Багдаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram