ГоловнаСвіт

США направлять ще 3 тис. військових на Близький Схід після вбивства генерала Сулеймані, - CNN

Такий крок адміністрації США є відповіддю на ескалацію напруги в регіоні.

США направлять ще 3 тис. військових на Близький Схід після вбивства генерала Сулеймані, - CNN
Фото: EPA/UPG

США розгорне додатковий військовий контингент на Близькому Сході у зв'язку з посиленням напруженості у відносинах з Іраном після авіаудару, в результаті якого загинув іранський командир Касем Сулеймані.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника міністерства оборони США.

Додаткові війська - 3 тис. осіб - надійдуть із Сил негайного реагування 82-ї повітряно-десантної дивізії. Пізніше Пентагон підтвердив розгортання додаткового контингенту.

"Після атаки на посольство США в Багдаді на початку цього тижня США розмістили 750 військовослужбовців із цього ж підрозділу і заявили, що можливі додаткові дислокації", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, відносини між Іраном і Штатами погіршилися наприкінці 2019 року, коли 27 грудня по американській військовій базі США в Іраку було завдано авіаудару, в результат чого загинув військовий.

Під час атаки у відповідь загинули 25 бойовиків, потім члени проіранського військового угруповання штурмували посольство Штатів у Багдаді.

У ніч на п'ятницю, 3 січня, США завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада в Іраку. В результаті загинули щонайменше сім осіб, у тому числі командувач спецпідрозділу КВІР генерал Касем Сулеймані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram