ГоловнаСвіт

У РФ у справі про забруднення нафти в "Дружбі" заарештували чотирьох осіб, ще двох оголосили в розшук

За версією слідства, підозрювані намагалися приховати розкрадання нафти на 1 млн рублів.

У РФ у справі про забруднення нафти в "Дружбі" заарештували чотирьох осіб, ще двох оголосили в розшук
Фото: 24tv

Слідчий комітет Росії оголосив у розшук двох осіб у рамках кримінальної справи про забруднення нафти в трубопроводі "Дружба", ще четверо підозрюваних заарештовані.

Про це повідомила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко, передає ТАСС.

"У даний час стосовно чотирьох підозрюваних судом за клопотанням слідства обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Двоє підозрюваних - в розшуку", - сказала вона.

У Слідкомі РФ стверджують, що фігуранти справи намагалися приховати розкрадання нафти на 1 млн рублів.

"За версією слідства, з серпня 2018 року по квітень поточного року шестеро підозрюваних, серед яких гендиректор ТОВ "Нафтоперевалка" Світлана Балабай, заступник генерального директора ТОВ "Нафтоперевалка" Рустам Хуснутдінов, гендиректор ТОВ "Петронафта Актив" Володимир Жоголєв, заступник директора ТОВ "Магістраль" Сергій Баландін у складі злочинного співтовариства "вчинили багаторазові розкрадання нафти на суму не менш ніж 1 млн рублів", - ідеться в повідомленні.

"Крім того, наголошується, що в березні і квітні 2019 року з метою приховування розкрадання кількома підозрюваними у вузол зливу нафти, розташований біля села Микoлаївка Волзького району [Самарської області], влили нафту, що не відповідає вимогам ДС, з додаванням до її складу хлоровмісних сполук", - повідомила представник СК РФ.

"Надалі забруднена нафта пoтрапила в нафтосховище, розташоване в селі Лопатин Вoлзького району, а потім у систему магістрального трубoпроводу, в результаті чого вісім резервуарів парку "Лопатінo" були приведені в непридатний для експлуатації стан", - додала Петренко.

Нагадаємо, перші відомості про неякісну нафту з нафтопроводу "Дружба" з'явилися 19 квітня. Білоруський концерн "Белнефтехим" заявив, що в ній у 10-25 разів були перевищені допустимі показники частки органічних хлоридів.

На тлі нафтового форс-мажору в Білорусі "Укртранснафта" 25 квітня 2019 року вимушено призупинила транзит нафти через магістральний нафтопровід "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Кондиційна російська нафта через нафтопровід "Дружба" почала надходити на територію Білорусі вдень 2 травня після того, як 30 квітня країна повністю зупинила прокачування для витіснення забрудненої органічними хлоридами нафти з російської і білоруської ділянок нафтопроводу "Дружба".

6 травня "Белнефтехим" повідомив про надходження "чистої" російської нафти на ЛВДС "Мозир" ВАТ "Гомельтранснафта Дружба".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram