>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ломаченко став "франчайзинговим" чемпіоном WBC

Тимчасовий володар пояса WBC Девін Хейні став наймолодшим чемпіоном світу.

Володар поясів за версіями WBA, WBO і WBC у легкій вазі Василь Ломаченко (14-1, 10KO) відтепер є чемпіоном Всесвітньої боксерської ради (WBC) "Franchise", повідомляє Boxing Scene.

Василь Ломаченко
Фото: boxingscene.com
Василь Ломаченко

Під час щорічної конвенції WBC, яка відбулася 23 жовтня в Канкуні (Мексика), було розглянуто і схвалено прохання промоутерської компанії Top Rank про надання Ломаченкові спеціального статусу чемпіона.

Пов'язано це з тим, що промоутер українця Боб Арум хоче організувати своєму підопічному на початку 2020 року поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з переможцем протистояння Ричард Коммі - Теофімо Лопес.

Оскільки по лінії WBC є обов'язковий претендент Девін Хейні, то відтепер 20-річний американець є не тимчасовим володарем пояса в легкій вазі, а повноцінним чемпіоном WBC.

Девін Хейні
Фото: EPA/UPG
Девін Хейні

Відзначимо, що чемпіонський бій за пояс, яким ще не володіє Ломаченко - IBF, - між Коммі і Лопесом відбудеться 14 грудня.

Раніше Ломаченко заявив, що не проти провести обов'язковий захист проти Хейні, але станеться це тільки після здобуття абсолютного чемпіонства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram