>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Мілан" та "Інтер" витратять річний бюджет "Динамо" на знесення "Сан-Сіро"

На місці легендарної арени побудують нову.

"Мілан" та "Інтер" витратять річний бюджет "Динамо" на знесення "Сан-Сіро"
Фото: Musement

Міланські футбольні клуби "Інтер" і "Мілан" прийняли остаточне рішення знести стадіон "Сан-Сіро", повідомляє Corriere della Sera.

На місці легендарної арени "Мілан" та "Інтер" мають намір побудувати сучасний комплекс.

При цьому будівництво нового стадіону обійдеться італійським клубам у 605 млн євро. А знесення "Джузеппе Меацца" коштуватиме 45 млн, що на кілька мільйонів перевищує річний бюджет київського "Динамо".

Примітно, що новий стадіон змінюватиме кольори. У дні матчів Nerazzurri нова арена буде пофарбована в чорно-сині кольори, в дні поєдинків Rossoneri - в червоно-чорні кольори.

Відзначимо, що нова арена "схудне" з 80 тисяч до 60-ти.

Стадіон "Сан-Сіро" було побудовано в 1925 році, його реконструювали в 1956-му і 1989-му роках. У 1979 році стадіон було офіційно перейменовано в "Джузеппе Меацца" на честь футболіста, який входив до складу обох італійських збірних, які виграли Чемпіонати світу в 1934-му і 1938-му роках.

"Сан-Сіро" приймав матчі ЧС 1934 і 1990 років, ЧЄ-80, а також фінали Кубка європейських чемпіонів (1965: "Інтернаціонале" - "Бенфіка" і 1970: "Фейєноорд" - "Селтік") і Ліги чемпіонів УЄФА (2001: "Баварія" - "Валенсія" і 2016: "Реал" - "Атлетіко").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram