ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ оприлюднило проєкт рекомендацій щодо пасажирських перевезень під час карантину

Максимальна кількість пасажирів не повинна перевищувати число сидячих місць.

МОЗ оприлюднило проєкт рекомендацій щодо пасажирських перевезень під час карантину
Фото: EPA/UPG

МОЗ опублікувало проєкт рекомендацій щодо відновлення і умов пасажирських перевезень у громадському транспорті в умовах карантину. Документ розміщено  на сайті міністерства для громадського обговорення.

Згідно з проєктом, усі співробітники компанії-перевізника перед початком роботи зобов'язані пройти термометрію. Особи з температурою вищою за 37,2 і з симптомами ГРВІ не допускатимуться до роботи. Перед кожним рейсом транспорт повинні дезінфікувати.

Водії та кондуктори зобов'язані носити маску або респіратор, це ж стосується і пасажирів. При можливості рекомендується встановити біля входів у транспортний засіб спиртовмісні антисептики.

В одному транспортному засобі максимальна кількість пасажирів має рівнятися числу сидячих місць. Для міжобласних перевезень в області, де немає пом'якшення карантину, кількість пасажирів не повинна перевищувати 50% від числа сидячих місць.

Усередині автостанцій можна перебувати одній людині на кожні 10 кв. м. Між персоналом і відвідувачами необхідно розмістити захисні екрани. Відвідувачі повинні бути в масках або респіраторах. Зали очікування будуть закриті.

Фото: moz.gov.ua
Фото: moz.gov.ua
Фото: moz.gov.ua

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що під час чергового етапу ослаблення карантину можливий запуск громадського транспорту, але у восьми областях країни ситуація поки що не дозволяє це зробити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram