ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медикам з 14 регіонів виплатили надбавки за березень

"А треба починати вже виплати за квітень".

Медикам з 14 регіонів виплатили надбавки за березень
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

Медикам з 14 регіонів України вже виплатили усі надбавки за березнь за работу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19. Решта отримають гроші наступного тижня.

Про це йдеться на сайті Офісу президента зі слів міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

При цьому наголошується, що у Миколаївській області у березні не було жодного хворого на COVID-19, а Чернівецькій області, де поширення хвороби було найбільшим, потрібно дофінансування.

"Радий, що процес рухається. Вже одержав позитивні відгуки медиків, котрі отримали надбавки. Цей процес іде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету Міністрів і місцевої влади. На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень", - заявив щодо цього президент Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зараз лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я для виплати надбавок за квітень, і пообіцяв зробити усе можливе для прискорення процесу.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 березня прийняла закон про запобігання виникненню та поширенню COVID-19.

Один з пунктів цього законопроєкту передбачає додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram