ГоловнаСуспільствоВійна

Російські окупанти обстріляли ракетами вантажне авто Об'єднаних сил, є втрати (оновлено)

Вони атакували українських захисників на Донецькому напрямку.

Російські окупанти обстріляли ракетами вантажне авто Об'єднаних сил, є втрати (оновлено)
Пророссийские боевики на оккупированной части Донбасса
Фото: EPA/UPG

Російські окупаційні війська 10 березня атакували позиції українських захисників на Донецькому напрямку.

Вони вели вогонь із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, в тому числі мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем, кулеметів і стрілецької зброї. Про це повідомили на сторінці штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"Зараз бій закінчився. Для придушення вогню противника підрозділи операції Об'єднаних сил використовували вогневі методи і дали російським окупантам адекватну відповідь", - ідеться в повідомленні.

Крім того, противник обстріляв військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів ООС з протитанкової ракети. Є втрати серед українських захисників, однак їхньої кількості поки що не називають.

"У районі проведення операції в готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об'єднаних сил. Ситуація контрольована. Втрати противника уточнюють", - підсумували у штабі ООС.

Оновлення 13:35. У пресслужбі Міноборони України повідомили, що на Донецькому напрямку неподалік Старогнатівки близько 8-ї ранку стріляли з автоматичного станкового гранатомета і стрілецької зброї. З 9:30 тричі обстріляли захисників н.п. Піски.

"На цій ділянці фронту російсько-окупаційні війська застосовували протиракетний комплекс, ручні протитанкові й автоматичні станкові гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. За попередньою, станом на 12:30, інформацією, один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, чотири зазнали поранень", - повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо, за 9 березня в зоні операції Об'єднаних сил збройні формування Росії 10 разів порушили режим припинення вогню, використовуючи заборонені міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети, БПЛА, кулемети і стрілецьку зброю. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram