ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінцифри запустить для українців курси з цифровізації у форматі ток-шоу

Курси запустять з 21 січня 2020 року.

Мінцифри запустить для українців курси з цифровізації у форматі ток-шоу
Фото: ukrinform

Міністерство цифрової трансформації з 21 січня 2020 року запустить курси з цифровізації населення, які будуть зроблені в форматі ток-шоу. Про це заявив продюсер освітніх проєктів Мінцифри Віталій Співачук на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Ми подумали, чому б не використати елементи зі звичних телеформатів і принципи серіальності всередині курсів. Формат, на якому зупинилися, - це формат студії, в яку селебріті запрошують в гості експертів і ставлять актуальні питання від українців", - розповів Співачук.

Він також підкреслив, що базовий курс ділиться на три сезони, у кожному буде свій ведучий: Ольга Сумська, Надія Матвєєва і Руслан Ханумак.

Він уточнив, що "освітні серіали" буде перекладено на українську, російську, а також на мову жестів.

Як повідомляв прем'єр-міністр Олексій Гончарук на презентації онлайн-проєкту "Дія. Цифрова освіта", в Україні провели дослідження, за результатами якого виявилося, що 53% українців володіють цифровими навичками нижче за середній рівень.

Нагадаємо, віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю LB.ua повідомляв, що Мінцифри планує створити в бібліотеках діджитал-хаби, де всіх охочих навчатимуть цифрової грамотності. Бібліотеки функціонуватимуть як коворкінги, місця для навчання та центри підтримки малого підприємництва. Мінцифри планує охопити 6 млн осіб програмою навчання цифрових навичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram