ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна забрала з ОРЛО 54 ув'язнених

Один із них сьогодні буде звільнений в зв'язку з закінченням терміну відбування покарання.

Україна забрала з ОРЛО 54 ув'язнених
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Україна забрала 54 ув'язнених, які відбували покарання у виправних установах на території окупованих Росією районів Луганської області.

Про це повідомила у фейсбуці Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні на мосту біля міста Щастя всьоме відбулася передача засуджених громадян України, які перебували в пенітенціарних установах на момент окупації частини Луганської області. Наголошую, що під час передачі від представників «ЛНР» отримано 54 людини. Серед них наймолодшому - 26 років, а найстаршому - 61 рік. Ці засуджені проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей та м. Києві", - написала Денісова.

Вона також зазначила, що після проходження всіх необхідних процедур одну людину сьогодні буде звільнено в зв'язку з закінченням терміну відбування покарання.

Також, за словами Денісової, було передано 10 кримінальних справ, за якими засуджені особи зможуть звернутися до судів для подачі апеляції або касації.

"Право цих громадян на вільний доступ до правосуддя буде відновлено", - заявила омбудсмен.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Денісова нагадала, що з грудня 2018 року з окупованої частини Луганської області Україна забрала 373 засуджених, а з Донецької - 13, з них 105 осіб уже звільнено.

"Підкреслюю, що робота в цьому напрямку триває і перебуває під особистим контролем президента України Володимира Зеленського", - додала омбудсменка.

Нагадаємо, в травні Україна забрала з ОРЛО ще 60 ув'язнених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram